Pentusuunnitelmat / puppyplans

Sucikan pennut luovutetaan aikaisintaan 7 viikon ikäisinä hyvin hoidettuina ,useaan kertaan madotettuina , totutettuina normaaliin kotielämään ja ääniin ,  sirutettuina , rekisteröityinä , laajan rotuinfon ja pentupaketin kera Suomen Kenneliiton sopimuksilla .  Kasvattajana valitsen jokaiselle sopivan /tarpeeseen olevan pennun , se vilkkain  ja vaativin ei ole välttämättä lapsiperheeseen sopiva yksilö . Kasvattajana en myös suosittele ensimmäiseksi koiraksi/ PK-roduksi kasvattamiani rotuja , eikä varsinkaan urospentuja . 
Kaikki aloittamani pennun kasvatus emän lisäksi on toivottavasti se mitä toivon kasvattini  omistajan  jatkavan uudessa kodissa monien tulevien ongelmien ehkäisemiseksi . Monesti 2 ensimmäisenä ikävuonna saadut positiiviset kokemukset omistajan vahvistamina kantavat pitkälle tulevaisuuteen. Valitettavavsti myös negatiiviset kokemukset vaikuttavat luonteeseen riippuen kuinka nopeasti koira palautuu kuormittavista / stressaavista tilanteista ( Hermorakenne , toimintakyky ) 

Jokainen pentue suunnitellaan tarkasti ajatellen kokonaisuutta terveyden , ulkomuodon ja luonteen suhteen . Rodun  PEVISA määrää rekisteröinnit pentueelle , vuoden 2017 alusta liitettiin lonkkien ja kyynärien lisäksi selän kuvaaminen ( LTV , VA )ilman raja-arvoa . Itse kuvautan jalostukseen käytettäviltä yksilöiltä myös spondyloosin ( SP ) . Perinöllisyys ja pitkäselkäisyys  altistaa luusto-ongelmille .

Opastan , ohjaan, kannustan ja seuraan koko koiran eliniän ajan , järjestän pentutapaamisia , koulutuspäiviä ja teema-treeniviikonloppuja kasvateilleni , tuontikoirille ja tuttavilleni .
Arviota rodunomaisuudesta arvostan ja kannustan kasvattijeni omistajia erikoisnäyttelyihin , jalostustarkastuksiin ja Kennelliiton luonnemittareihin . Koulutustunnukset ovat plussaa ohjaajan ja koiran yhteistyöstä , aktiivisuudesta ja koulutustasosta , mutta kaikki ihmiset eivät omaa vahvaa kilpailuviettiä eikä ketään voi vaatia tekemään mahdottomia . Ja ne koulutustunnukset ei periydy pennuille , pitää kasvattajana osata arvioida koulutuksen ja perinöllisyyden erot jalostusta ajatellen .


BEAUCERON / BERGER DE BEAUCE

Beauceron pentue keväälle 2020 !!!!! uros ilmoitetaan myöhemmin !!!!Tied. puh. 040- 7546690

Emänä : Josefine blue du Sertment des Brumes

Kuvateksti

----------------------------------------------------------------------------------

ITÄEUROOPANPAIMENKOIRA / EAST-EUROPEAN SHEPHERD / VEO

Laran pentue siirtyy alkukeväälle 2020!!!!!

Kuvateksti

Tied. puh. 040-7546690